Wij hebben er weer 4 Nederlands Kampioenen bij!

Goud voor onze studenten op de vakgebieden ‘Draaien, Frezen, Lassen TIG en Lassen MIG/MAG’.

Wat een geweldige prestatie! Vier studenten van ons ROC hebben goud gewonnen tijdens de Skills Heroes finales op de vakgebieden ‘Draaien, Frezen, Lassen TIG en Lassen MIG/MAG’.

Vorige week dinsdag 7 t/m vrijdag 10 maart gingen 20 mbo-studenten uit het hele land op ROC-locatie de Gieterij in Hengelo de strijd met elkaar aan om Nederlands kampioen te worden in hun vak. Omdat de resultaten nauwkeurig door de jury moesten worden beoordeeld, werd pas woensdag 15 maart bekend welke studenten in de prijzen zijn gevallen. Dat pakte uiteindelijk heel goed uit, want op elk vakgebied pakte een student van ROC van Twente goud!

Prijsuitslag
Hieronder staat per vakgebied op welke plek de studenten van ROC van Twente zijn geëindigd:

Lassen MIG/MAG:
1e  Brent Koekoek (19 jaar, Denekamp) – SMEOT
3e  Maikel Kleinsman (19 jaar, Hengelo) – SMEOT

Lassen TIG:
1e  Hugo Rijsman (19 jaar, Hengelo) – SMEOT
3e  Luuk ter Mors (19 jaar, Hengelo) – SMEOT

Draaien:
1e  Jan Willem ten Hag (19 jaar, Haaksbergen) – STODT
4e  Jarno Mensink (20 jaar, Markelo) – STODT
5e  Michiel van Beek (21 jaar, Rijssen) – STODT

Frezen:
1e  Marco Quené (22 jaar, Zeewolde) – STODT
5e  Jeroen Stokkentreeff (21 jaar, Diepenheim) – STODT

The Finals
6.000 mbo’ers zijn de afgelopen maanden de competitie (Skills Heroes) met elkaar aangegaan in verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 315 mbo-talenten zich voor de finales in de RAI (16 t/m 18 maart). Nog eens 100 mbo-talenten hebben hun finales op acht schoollocaties in Nederland, waaronder dus bij ROC van Twente in Hengelo. De nationaal kampioenen maken kans op deelname aan WorldSkills 2017, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Deze vinden in oktober plaats in Abu Dhabi.

Skills Heroes
Met Skills Heroes willen stichting Skills Netherlands, de onderwijs- en branche-instellingen en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het belang van vakmanschap benadrukken en jongeren stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. De vakwedstrijden bieden een podium voor vaktalenten en is dé kans voor deelnemers om te excelleren. Een overzicht van de vakwedstrijden en de deelnemende mbo’ers is te vinden op www.skillsheroes.nl.