Vakgebieden

 • Mechatronica

  Meer en meer worden machines en systemen aangestuurd door computers. Denk aan ABS, Blu-ray spelers, maar ook aan productiemachines en robots. Mechatronica is dus een mooi vak, met een mooie toekomst. Jij zet straks prachtige stukjes techniek in elkaar. Je monteert, sluit aan en je regelt ze in en zorgt zo voor mechanische constructies met superieure eigenschappen.
 • Robotica en Vision systemen

  Robots nemen steeds meer taken over die voor mensen saai, tijdrovend, gevaarlijk of te duur zijn. Deze metalen ‘werknemers’ zijn momenteel met een sterke opmars bezig. Zo zie je ze steeds meer in de geneeskunde waar ze onder meer operaties uitvoeren en in de zorg. Jij kunt er deel van uitmaken door robotsystemen te ontwerpen en de toekomst mede vorm te geven.
 • (Precisie) engineering MEI

  Met engineering geef je vorm aan de producten van de toekomst. Engineering staat nooit stil. Je vak en jezelf blijven dan ook altijd in ontwikkeling. Als technisch engineer leg je apparaten en machines jouw wil op. Denk aan lampen, gsm’s, magnetrons, antennes, geautomatiseerde productiesystemen, en ga zo maar door. Jij bepaalt hun functie en zorgt ervoor dat ze die uitvoeren.
 • Productietechnologie MEI

  In dit vakgebied ga je het letterlijk ‘maken’. Want zonder productie technologie geen tablets, machines, auto’s, boten en nog veel meer. Je brengt metalen, kunststoffen en andere materialen tot leven, en maakt de onderdelen voor de producten van de toekomst. Met jouw bijdrage – hoe klein ook – zorg je voor vooruitgang en ontwikkeling op heel veel terreinen.