Unieke bijscholing voor praktijkopleiders van erkende leerbedrijven Techniek

Eigenlijk weet iedereen dat we met elkaar een uitdaging hebben voor een goede instroom en het behouden van goede vakmensen in de techniek. Daarom is het belangrijk als individueel leerbedrijf en als gehele sector Techniek goede MBO opleidingen te kunnen aanbieden en uitvoeren. Een goede begeleiding van studenten tijdens het werken, leren of stage bij een erkend leerbedrijf is van groot belang. Dit geldt ook voor de werknemers die een training, cursus of opleiding volgen. Daarmee kan de techniekbranche zijn visitekaartje afgeven aan studenten en werknemers.

TechWise Twente, ROC van Twente en SBB hebben de handen ineen geslagen om samen een passend programma voor praktijkopleiders samen te stellen om het opleiden in de Techniek in Twente naar een nog hoger plan te tillen. Als praktijkopleider moet je om kunnen gaan met verschillende typen werknemers in opleiding en studenten. Immers, de praktijkopleider kent de praktijk van binnen uit en dient over pedagogische en didactische vaardigheden te beschikken.

De bijscholing wordt onder regie van TechWise Twente uitgevoerd en bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Basis workshop (3 modules) voor praktijkopleiders door SBB
  2. ROC van Twente opleidingssystematiek
  3. Kwalificerend beoordelen

Erkende leerbedrijven hebben volgens het erkenning-reglement een praktijkopleider benoemd die door zijn bedrijf wordt gefaciliteerd in het bieden van voldoende en deskundige begeleiding.

Aanmelden

Onze opleidingen

Rollercoaster vakmanschap en ondernemend gedrag

Het versterken van de innovatiekracht binnen uw bedrijf door het verbeteren van vakmanschap en ondernemend gedrag van de (technische) medewerkers, waardoor ze een bijdrage leveren aan vernieuwing. De verschillende achtergronden van deze medewerkers m.b.t. vakmanschap, ervaring en persoonlijkheid worden ingezet...

Lees meer

Techwise Academy : Training Praktijkopleider

TechWise Twente, ROC van Twente en SBB hebben de handen ineen geslagen om samen een passend programma voor praktijkopleiders samen te stellen om het opleiden in de Techniek in Twente naar een nog hoger plan te tillen.

Lees meer

Aanmelden

Training

Gegevens bedrijf

Gegevens deelnemer

Geslacht

Geboortedatum


Klik hier voor de algemene cursusvoorwaarden